Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Sportovní aktivity v Chorvatsku, 2. část

Chorvatské hory svou krásou vybízejí k pěší turistice.

Surfování je možné po celém pobřeží Chorvatska. Pronájem surfovací výbavy a lekce surfování jsou také nabízeny ve většině turistických středisek. Silné větry na jižním cípu Istrie jsou pro zkušené surfaře vítanou výzvou.

Také cyklistika stává více a více populární na chorvatském pobřeží. Místní agentury mají často k pronájmu jízdní kola nebo vědí o nejlepších místních půjčovnách. V Chorvatsku můžete podnikat nenáročnou cyklistiku podél moře nebo o něco náročnější cesty přes hory.

Tenis je v Chorvatsku opravdovým "lidovým" sportem a bylo do něj hodně peněz také investováno. Hotely těch nejlepších kategorií mají téměř vždy pro své hosty jeden nebo dva tenisové kurty k dispozici. Často také nabízejí tenisové kurzy se zkušenými učitely. Vzpomeňte si například na Gorana Ivaniševiče, Ivu Majoli anebo také bývalého trenéra německého daviscupového týmu, Nikiho Pilice, ti všichni pocházejí z Chorvatska.

Chorvatské hory nabízejí mnoho příležitostí pro pěší turistiku, kdy můžete absolvovat i náročné túry. V horách jsou sice trasy označeny, ale nejsou značeny tak dobře jako třeba v Alpách. Tento typ aktivity při dovolené v Chorvatsku je ještě relativně nový, ale stává se stále více a více populární.

Pro vlastní pěší výlety byste se měli vybavit kompasem a kvalitní obuví. Zejména v soustavě krasových jeskyní se může snadno stát, že nečekaně budete stát ve sloupci vody. A pokud nebudete mít vysoké kotníkové boty, můžete se vážně zranit. V některých odlehlých oblastech můžete narazit i na hady, ale ne všichni jsou jedovatí.