Jste zde

Domů » Pláže

Ostrov Krk a pláže, 2. část

Záliv Soline na ostrově Krk

Záliv Soline na ostrově Krk je oblíbeným prázdninovým letoviskem s krásnými písčitými plážemi. Mezi tamější nejznámější pláže bezpochyby patří Komoriska Meline, pokrytá jemným pískem a léčivým bahnem. Léčivá síla tohoto bahna láká turisty z celého ostrova.

Pláž v městečku Soline je částečně zpevněna betonem a je tu snadný přístup do moře. Mimo záliv je pláž skalnatá a je zde i několik skrytých pláží, snadno přístupných čluny. Záliv Solin je ideálním místem pro trávení letní dovolené uprostřed úchvatné přírody.

V Soline je několik restaurací a barů, ve kterých se můžete znamenitě občerstvit a posilnit. Nedaleká pláž Komoriska je pokryta jemným pískem a táhne se asi 30 metrů podél pobřeží. Pláž je obzvláště vhodná pro rodiny s malými dětmi.

Dá se tu skvělým způsobem odpočívat a jen tak prostě naslouchat zvukům moře. Mimo vlastní zátoku Soline objevíte i pár menších skalnatých pláží, kde se můžeme pokochat téměř nedotčenou přírodou při nádherných západech slunce.

Na východním pobřeží ostrova Krk leží Vrbnik, malé přístavní městečko na kopci nad zálivem. Na úpatí kopce je pár krásných zátok a oblázkové pláže.

Jedna z nejkrásnějších je pláž Potovošče, osaměle se rozprostírající v jedné zátoce. Pláž je oblázková a moře je tu přímo křišťálově čisté. Na pláži nechybí ani bar, sprchy a půjčovna slunečníků a lehátek.

Nad pláží je vybudované parkoviště, od něhož se dá přejít k pláži přes borový les. Pláž je obzvláště vhodná pro rodiny s dětmi a pro všechny milovníky panenské přírody. Více soukromí však nabízejí menší, odloučené zátoky, na které narazíte při toulkách podél pobřeží.

Slavná pláž Zgribnica, oceněná Modrou vlajkou, je hluboko zaříznuta do tamní zátoky. Zgribnica je přímo znamenitým místem, kde se dozajista zbavíte všeho stresu každodenního života.

Pláž a pobřežní promenáda jsou upravené pro bezbariérový přístup, k dispozici jsou převlékárny a sprchy a ve zdejší restauraci si můžete dát chutná jídla a osvěžující nápoje.

U malé osady Risika v blízkosti Vrbniku narazíte na opravdu překrásnou písečnou pláž v zálivu Sv. Marko. Je vhodná pro děti, které si tam mohou doslova po dlouhé hodiny hrát v písku.

Pláž není tak přeplněná, takže pobyt je velmi příjemný a můžete si zde skvěle odpočinout. U pobřeží se nacházejí ještě další, ale menší oblázkové zátoky, kam se dá přepravit člunem. Pláž Sv. Marko je ovšem bezesporu tou nejlepší volbou pro trávení dovolené v krásném prostředí a u křišťálově průzračného moře.

Místo

Pláž ve Vrbniku 45° 4' 32.0124" N, 14° 40' 45.7932" E
Zařazení: 

Komentáře

Neměl byste někdo tip na dobré ubytování na ostrově Krk? V létě bych se tam s rodinou rád podíval. Když to tu čtu, tak tam musí být nádherně.
Location