Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Villa Vilina, ostrov Lopud

Ostrov Lopud a hotel Villa Vilina

Hotel Villa Vilina leží v krásném zálivu, pod františkánským klášterem. Písečná pláž se nachází přímo před hotelem. Na druhé straně ostrova (asi 30 minut pěší chůze) se nachází známá písečná pláž "Sunj", v jejíž severní části je nudistická pláž.

Několikrát denně jezdí lodě do Dubrovníku a zpátky (cesta trvá asi hodinu, je to přibližně 9 km). Hosté, kteří přijedou autem, mohou své vozidlo odstavit na veřejném parkovišti v přístavu Gruz v Dubrovníku (asi 8 euro na den). Přístav je odtud jen několik minut pěší chůze.

Krásný malý hotel je rodinný podnik, který se zachoval v tradičním stylu, panuje zde vřelá a útulná atmosféra. V roce 2002 prošel celkovou rekonstrukcí.
V hotelu Villa Vilina se nachází recepce, hlavní restaurace s velkou kamennou terasou a s výhledem na záliv a přístav, místnost pro servírování snídaní, vinný sklep a "Sky bar" na hotelové střeše s úžasným výhledem.

U hotelu je malý bazén s lehátky a slunečníky zdarma, na pláži jsou za poplatek. Bez poplatku je krásná stezka pro pěší try i pro jogging, která vede po okolí. Za poplatek je malé wellness centrum s masážemi a saunou, které se nachází v udržované zahradě za sousedním hotelem Villa Lujo.

V hotelu je 17 pokojů a 7 apartmánů. Útulné pokoje disponují koupelnou nebo sprchou a WC, fénem, satelitní TV, klimatizací, telefonem, připojením na internet, minibarem a trezorem (v ceně). Dětské postýlky jsou bez příplatku (nutno předem rezervovat).

Stravování: Snídaně nebo polopenze - ráno Vás očekává chutná snídaně formou bufetu, večeře je výběrem z menu.

(údaje jsou z roku 2010)

Hotel Villa Vilina - možnost ubytování
Chorvatský hotel Villa Vilina s terasou
Hotel Villa Vilina s bazénem
Hotel Villa Vilina a okolí

Komentáře

Byla to odpočinková dovolená v klidném prostředí. Měli jsme ještě dobré počasí na toto roční období (podzim). Fungovalo dobré spojení člunem z přístavu v Dubrovníku. Lopud a sousední ostrovy jsou vhodné k pěším túrám.