Jste zde

Domů » Pláže

Skradin

Chorvatský přístav ve Skradinu

Skradin (latinsky Scardona) je malé městečko v kraji Šibenik - Knin, s údajně nejkrásnějším přístavem v Chorvatsku. Nachází se v blízkosti řeky Krka a hraničí se stejnojmenným národním parkem, kam se můžete vydat lodí na výlet. Městečko se nachází asi 18 km od letoviska Šibenik a 100 km od Splitu.
Hlavní atrakcí přírodní nádrže Slapovi Krke je řada vodopádů, jejichž největší, Skradinski Buk, byl pojmenován podle města.

Kousek dál od přístavu, proti proudu řeky, spojuje most město s druhým břehem. V letovisku najdete jachtařský přístav ACI Skradin se 220 kotvišti pro jachty nebo správu národního parku Krka. Obdivovat ale můžete také historické památky jako je například kostel malé Panny se zvonem, pravoslavný kostel sv. Spiridona, kostel sv. Petka, kostel sv. Jeronima a mnoho dalších.

Letovisko nabízí turistům udržovanou pláž, dobré možnosti nákupů, domácí lahůdky jako tuňákové rizoto, dary moře anebo vína značky Debit nebo Plavina, které si můžete vychutnat v místních restauracích "Zlatne školjke", "Bak" nebo ve sklípku "Dalmatino".

První sobotu v srpnu se ve městě každoročně setkávají pěvecké sbory z celé Dalmácie. K velkým slavnostem v tomto kouzelném městečku patří také Narození Panny Marie dne 8. září a svátek sv. Jeronýma, patrona města, dne 30. září.

Chorvatské vodopády nedaleko Skradinu

Místo

Skradinský přístav 43° 49' 1.5456" N, 15° 55' 12.558" E
Location