Jste zde

Domů » Pláže

Pláže v Chorvatsku, 2. část

Lopar - pláž San Marino

Oblast Kvarnerské zátoky
- Baška - mnoho časopisů a novin vyhlásilo místní pláž jako tu nejlepší v Kvarnerské zátoce. 2,5 km dlouhá oblázková pláž je obklopená mnoha dobrými restauracemi a kavárnami.
- Crikvenica nabízí písečné pláže, kde najdete také tobogány a několik hřišť pro děti. Ti, kdo rádi relaxují o samotě, se mohou vydat do některých klidnějších zátok směrem na Selce a Dramalj.
- ostrov Rab má 2 známá letoviska: Rab a Lopar. Městečko Rab má mnoho malých zátok (pískové a oblázkové pláže) podél pobřeží a Lopar se stal známým díky nádherné pláži "San Marino", které je díky mírnému svahu ideální pro děti.

Oblast Severní Dalmácie
- ostrov Pag je oblíbený u mladých lidí, milujících zábavu. Známá je pláž "Zrce", kde se často konají různé párty a kde najdete mnoho nočních klubů, které jsou nepřetržitě otevřeny.
- nedaleko letoviska Zadar je ostrov Nin, kde najdete pestrou směsici písečných, oblázkových a skalnatých pláží. V posledních letech vedle nich vyrostlo mnoho obchodů, kaváren a restaurací.

Oblast Střední Dalmácie
- ostrov Brač se stal známým díky pláži "Zlatni Rat", jedná se o písčitou pláž, která se neustále mění díky větru Bora a která svými tvary okouzluje turisty z celého světa. Najdete jí asi 1 km daleko od města Bol.
- Makarská riviéra je nejznámějším pobřežním pásmem regionu, který láká velkým množstvím krásných oblázkových a písečných pláží, jež patří mezi ty nejkrásnější v Chorvatsku.

Oblast Jižní Dalmácie
- město Dubrovnik je nejen na seznamu památek UNESCO, ale také má nádherné pláže. Nejznámější pláží je ta městská, která je ovlivněná historickou atmosférou starého města.

ostrov Brač - pláž Zlatni Rat
Autor: Emich
Makarská riviéra - kamenitá pláž
Autor: kermit965