Jste zde

Domů » Pláže

Pláže v Chorvatsku, 1. část

Chorvatsko - pláž Zelena Laguna
Autor: zhaffsky

Chorvatsko nabízí velmi krásné a zároveň krajinně rozmanité pláže. Četné zátoky, oblázkové pláže, a dokonce i písečné pláže, které se táhnou podél chorvatského pobřeží, jsou pravidelně oceňovány evropským oceněním za kvalitu "Modrá vlajka".

Pláže v Istrii a v zátoce Kvarner obvykle nabízejí velmi dobře vyvinutou turistickou infrastrukturu. V letních měsících červenec a srpen jsou ty nejoblíbenější pláže většinou přeplněné, ale Chorvatsko má velmi širokou škálu pláží, kde se můžete nerušeně opalovat a koupat v křišťálově průzračné tyrkysové vodě.

Severní, střední a jižní pobřeží Dalmácie se rozděluje na kamenité i písečné pláže, které jsou stále oblíbenější mezi turisty z celého světa.
Dokonce i pro milovníky nudismu se od Istrie až po Dalmácii nabízí široká škála oficiálních i neoficiálních nudistických pláží, patřících k největším v Evropě.

My vám nyní představíme ty nejoblíbenější pláže:
Oblast Istrie
- Jedním z nejznámějších přímořských letovisek v oblasti Istrie je Poreč. Zde najdete mnoho krásných oblázkových pláží se stinným lesíkem borovic. Ty nejznámější pláže jsou Plava Laguna a Zelena Laguna.

- Istrijské středisko Medulin nemá pouze největší nabídku sportovních aktivit v Istrii, ale také nejdelší písečnou pláž v regionu s názvem "Bijeca". Turisté z celé Evropy si tak během hlavní sezóny vychutnávají atmosféru na jedné z nejkrásnějších pláží v Chorvatsku.