Jste zde

Domů » Pláže

Kožino

Vesnice Kožino

Vesnice Kožino na severu Dalmácie je vzdálena pouhých 9 km severozápadně od Zadaru, najdete ji mezi letovisky Petrčane a Diklo. Obec se nachází ve výšce 64 m nad mořem. Společně se sousedním městečkem Petrčane tvoří přirozené pásmo známé jako Zadarská riviéra.

Je to ideální místo pro ty, kteří touží strávit dovolenou v klidném prostředí s krásnými plážemi a křišťálově čistým mořem, obklopenými středomořskou vegetací.
Místní obyvatelé se zde živí převážně pěstováním vinné révy a oliv, k vidění je tak spousta vinic a olivovníkových hájů.

Kožino nabízí ubytování v mnoha prázdninových domcích a apartmánech, které stojí na svahu svažujícím se k moři a pláži. Všude okolo se nachází nádherná středomořská flóra.
Z kulturních a historických památek určitě navštivte farní kostel sv. Mihovila, který byl postaven ve druhé polovině 16. století.

Najdete zde atraktivní oblázkové i písčité pláže. Pobřeží je často stíněno řidším borovým lesem a i mezi domky najdete dostatek zeleně. Díky pozvolnému vstupu do moře jsou pláže vhodné pro malé děti.
Sportovní nadšenci si zde mohou zahrát tenis, stolní tenis, volejbal, fotbal, házenou a basketbal, vyzkoušet si windsurfing, plachtění, rafting na řece Zrmanja anebo horolezectví.

Stejně jako mnoho dalmatských městeček organizuje i Kožino během července a srpna mnoho festivalů, které kromě skvělé hudby nabízejí mnoho místních specialit a vín. Vychutnejte si dobroty z této oblasti například v restauracích "Tony" a "Kristina". Vyzkoušejte mořské speciality, šunku, sýry a domácí víno.

Vesnice se nachází v blízkosti národních parků Krka, Kornati (velké množství ostrovů pro turisty vyznávající robinsonovský turismus) a Paklenica, kam můžete podniknout celodenní výlety. Nenechte si také ujít návštěvu měst Zadar, Nin a Šibenik.

Místo

Kožino 44° 10' 12.0216" N, 15° 11' 35.592" E
Location