Jste zde

Domů » Pláže

Dovolená na Istrii

Část krajiny chorvatské Istrie

Reklamní slogan: "Chorvatsko, malá země pro velkou dovolenou" přesně vystihuje poloostrov Istrie. K jeho nejoblíbenějším letoviskům patří Poreč, Rovinj, Umag, Pula nebo Rabac. Ve městech najdete většinu ubytovacích zařízení všeho druhu: od jednoduše vybavených, cenově příznivých hotýlků rodinného typu po luxusní hotely, které jsou i přes velký komfort stále cenově dostupné.
Nabídku završují slušně vybavené prázdninové byty a domy v celé oblasti Istrie i velmi dobré kempy (i pro nudisty) na pěkných místech.
Za vstup na místní pláže se neplatí, jsou navíc čisté a dobře udržované. Lze je doporučit především pro rodiny s dětmi! Moře je čisté, řas je v něm málo. S nepříjemnými živočichy jako je mořský ježek nebo medúza se tu téměř nesetkáte.

K historickým městům Istrie patří Rabac, Pula, Poreč a prastaré město Labin (poblíž Rabacu), jehož návštěvu byste si za žádných okolností neměli nechat ujít. Za Porečí se nachází kouzelná, velká jeskyně mimořádného kulturního významu, jež je veřejnosti přístupná teprve pár let. Za návštěvu určitě stojí i Banjole, Barbariga, Fažana, Funtana Liznjan, Medulin, Novigrad, Peroj nebo Premantura.
Velká nabídka služeb pro turisty vás všude určitě mile překvapí a nadchne.

Chorvatská Istrie s městečkem Rovinj
Autor: Akkrus