Jste zde

Domů » Ubytování

Barbariga

Chorvatské pobřeží Istrie - Barbariga

Letovisko Barbariga leží na stejnojmenném mysu (zvaném také Punta Cissana podle antické osady Cissa) na jihozápadním pobřeží Istrie. Je vzdálené něco přes 20 km od města Pula. V Barbarize bylo roku 1987 postaveno ubytovací zařízení pro turisty po vzoru letoviska Červar-Porat. V turistické tradici se zde pokračuje i dnes a nabízí ubytování v apartmánech, které se nacházejí přímo u moře, a mnoho sportovních a rekreačních aktivit, jako je plážový volejbal, potápění, tenis, vodní šlapadla nebo skútry. Pro ty, co chtějí ochutnat istrijské speciality a čerstvé mořské plody, je zde na výběr několik restaurací a hostinců.

Název Barbariga pochází ze šlechtické benátské rodiny Barbarigo, která měla v historii několik kardinálů, guvernérů a benátských panovníků. Místo je známé jako bohaté archeologické naleziště s mnoha starověkými památkami z římského období, které byly objeveny v této oblasti. Na pobřeží byly objeveny pozůstatky římských domů z 1. století. Jejich podlahy zdobila dvou- i vícebarevná mozaika. Fresky na stěnách znázorňovaly rostlinné a figurální motivy a poblíž stála lisovna oleje.
V oblasti Peroj - Barbariga se nachází také antická bazilika sv. Foska, která je cílem mnoha poutníků a umělců.
Letovisko se nachází na půl cesty mezi Rovinjí a Pulou. Má ideální polohu nedaleko malebného městečka Vodnjan a staré rybářské osady Fažana. U obce vznikla také rezervace pro jeleny a srny. Záliv u Barbarigy má pláž a molo a je navštěvován mnoha turisty.Leží také naproti Národnímu parku Brijuni a je tak perfektním místem pro strávení dovolené.

Chorvatské letovisko Barbariga
Autor: Dokiai
Zařazení: