Jste zde

Domů » Pláže

Brela

Chorvatské městečko Brela u moře

Známé pobřežní letovisko Brela na Makarské riviéře se rozprostírá na úpatí strmého pohoří Biokovo. Je vzdáleno 15 km severozápadně od městečka Makarská a žije zde přibližně 1 500 stálých obyvatel.

Traduje se, že Brela je pramenem krásy. Díky hustým borovicovým lesům, krásným plážím, průzračnému moři a pramenům pitné vody se jedná o jedno z nejpůvabnějších letovisek v Dalmácii. K jejím největším přednostem patří krásné oblázkové pláže lemované lesy, které jsou ideální na procházku. Najdete v nich také známé restaurace, ve kterých si můžete vychutnat speciality z ryb a darů moře.

Kromě koupání se v Brele můžete věnovat i jiným sportům a aktivitám, např. tenisu, boccii, minigolfu, stolnímu tenisu nebo oblíbeným vodním sportům. Restaurace nabízejí chorvatské pokrmy i mezinárodní gastronomii. V hlavní sezóně se tu konají různé kulturní a společenské akce a také se výlety.

Na místě Brely se kdysi nacházelo město Berulia, o němž se zmínil císař Konstantin Porfyrogenetos. Dnešní letovisko vzniklo později, když se z biokovských osad stáhli obyvatelé na pobřeží. Farní kostel z 19. století byl postaven na místě staršího barokního kostela. Na hřbitově najdete osm středověkých náhrobků se symboly mečů a štítů a v kostele se nacházejí náhrobky z 18. století.

Komentáře

Jak je to v Brele s ubytováním??? Cenově to vyjde stejně jako třeba na Makarské? Díky za info.