Jste zde

Domů » Pláže

Pláž Vela Plaza, Baška

Baška Voda - pláž Vela Plaza
Autor: josef.richter

Chorvatský ostrov Krk, který se nachází v Kvarnerském zálivu, je obklopen malebnými městečky. Je zde mnoho přírodních zátok a také krásné oblázkové a písečné pláže. Na jihu ostrova se nachází proslulé turistické letovisko Baška, které je hodně známé také díky nádherné pláži Vela Plaza.

Tato dlouhá oblázková pláž se nachází v zátoce, chráněné pohořím Velebit. Každý si zde najde něco pro sebe. Některé části pláže jsou pokryty pískem, a jsou tak ideální pro malé děti a jejich hry. Zahrát si můžete plážový volejbal nebo třeba navštívit vodní park "Aquagan". Mladé lidi zase přitahují bary na plážích, kde je dobrá hudba a občerstvení.

Na pláži je možné si také zapůjčit šlapadla, skútry nebo různé sportovní potřeby. V okolí je mnoho obchodů a restaurací s různými specialitami. Dovolená je zde nezapomenutelným zážitkem, pláž dokonce získala evropské ocenění Modrá vlajka za kvalitu a turistické služby. V letních měsících je opravdu hojně navštěvovaná mnoha turisty. Ve večerních hodinách je Vela Plaza oblíbeným cílem zamilovaných párů při procházkách.