Jste zde

Domů » Pláže

Ostrov Pag, 4. část

Chorvatské město Split
Autor: Lena_Ni

Snad na každém kroku se potkáte s poklidně se pasoucími ovcemi, které zde vykusují i ty nejnepatrnější zbytky vegetace. Pokud by se vám stýskalo po něčem více vzrušujícím, můžete se jen několik kilometrů od města Pag daleko vyšplhat na strmé skalní stěny Zamak a Stogaj.

Pláže

Impozantní pobřeží chorvatského ostrova Pag se rozšiřuje na celých 250 km, najdete tady plno hlubokých zátok a perfektních míst ke skvělému koupání. Máte tu na výběr velice živé a rušné pláže na západním pobřeží nebo klidná až osamělá místa ke koupání ve skrytých zátokách.

Obzvláště v bývalé rybářské vesnici Novalja, která byla v dávných dobách hlavním městem ostrova, se vám naskytne opravdu široký výběr těch nejlepších ostrovních pláží. Dokonce je tu k dispozici i písečná pláž, která je nepochybně tím největším lákadlem pro rodiny s dětmi. Pláž se jen pozvolna svažuje do moře. Nevadí proto ani tak trochu hrbolatá silnice, která na tuhle pláž vede. V zátoce Novalja objevíte dokonce i oblázkovou pláž, která také bude velice vyhovovat vašim dětem.

Trochu klidnější je pak zátoka Babe, kde převažuje skalnatá pláž s písčitým podkladem. Jen o pár kilometrů dál je záliv Trinćel s písčitou pláží, další oblíbené místo ke koupání a zábavě. Když budete pokračovat směrem k Pagské zátoce, přijdete na krásnou dlouhou pláž Caska. Hned za touto pláží se rozprostírá jeden z mála lesů, který se na ostrově Pag dosud zachoval.

V této části ostrova Pag následuje jedna zátoka za druhou, jako je tomu třeba v případě zátok Barkariz a Sveti Duh. V obou zátokách se lze v klidu vyhřívat na sluníčku bez oblečení a kromě toho je zde pozvolná, k moři klesající oblázková pláž, doslova nádherný prostor pro malé děti, stejně jako perfektní místo k naučení se či ke zlepšení plavání.

Výlety

Výlety z ostrova Pag vedou i na pevninu, kde se rozprostírají naprosto fascinující města Zadar, Rijeka a Split. Ještě dál směrem ve vnitrozemí pak leží hlavní město Chorvatska Záhřeb.

Překrásný ostrovní svět zve k perfektním lodním výletům, a to buď úplně na vlastní pěst, nebo s výletními loděmi. Tyto nesmírně zajímavé objížďky menších i větších ostrůvků se dají i velmi dobře kombinovat se zajímavými potápěčskými zážitky.

Místo

Pláž Novalja, ostrov Pag 44° 33' 35.6976" N, 14° 52' 26.0508" E

Komentáře

V létě bychom se chtěli podívat na ostrov Pag. Nemáte někdo nějaký tip na apartmán na Pagu? Na netu jich je spousta, tak bych chtěl poradit nějaký osvědčený.
Location