Jste zde

Domů » Pláže

Ostrov Krk a pláže, 1. část

Chorvatská Baška na ostrově Krk s pláží
Autor: josef.richter

Ostrov Krk v Kvarnerském zálivu je obklopen mnoha malebnými místy. Je tu mnoho krásných zátok a také nádherné oblázkové a písečné pláže. Na jihu ostrova leží známé letovisko Baška, všeobecně známé tamní skvělou pláží Vela Plaža.

Oblázková pláž je umístěná v jednom zálivu chráněném horským masívem Velebit, a získala také ocenění Modrou vlajkou. Každý si tady může najít vhodné místečko právě pro sebe. Některé části pláže jsou pokryté pískem, a tam si často hrají hlavně děti.

Mladé lidi přitahují místní plážové bary, kde se obvykle hraje i dobrá hudba, a kde se dá koupit znamenité občerstvení. Na pláži se dají pochopitelně půjčit šlapadla i vodní skútry a také to nejrůznější sportovní vybavení.

Vodní park ''Aquagan" a obří skluzavka připraví bezesporu hodně zábavy všem velkým i malým návštěvníkům. Nedaleko je i mnoho obchodů a restaurací s různými specialitami. Dovolená na Vela Plaži pro vás určitě bude nezapomenutelným zážitkem.

Na ostrově Krk je v blízkosti Bašky i známý přírodní kemp Buculuka, kde se koná pestrý zábavní program. Pokud budete pokračovat směrem k moři, dostanete se k přírodní oblázkové pláži, obklopené nádhernými borovicemi. Křišťálově čistá voda a krásná příroda nabízí ideální únik z každodenního stresu.

Na jižní straně ostrova Krk se v chráněné zátoce rozprostírá malé městečko Punat, kolem kterého je množství překrásných písečných pláží. Asi 3 km od městečka je i známý nudistický kemp a k němu patřící nudistická pláž Konobe, též oceněná Modrou vlajkou.

Stara Baška se nachází na jihu ostrova Krk, asi 10 km jižně od Punatu. V divoké krajině tam objevíte jednu z nejkrásnějších pláží na ostrově Krk. Na pláž se dostanete člunem nebo autem a pak pěšky po úzké stezce dolů k moři.

Oblázková pláž Stara Baška vás dozajista okouzlí svou polohou. Nad pláží se zvedá strmý skalní masív a malé bílé kameny spolu s krásně modrým mořem vytvářejí nádherné prostředí.

Tamější pláž je ideální pro ty, kteří chtějí mít hodně lidí kolem sebe, a pro něž turistická infrastruktura není zas až tak moc důležitá. Na pobřeží jsou ještě i další menší zátoky, kam se dá doplout na člunu.

Na ostrově Krk se poblíž městečka Cizici nachází pláž Meline, která je pokrytá léčivým bahnem. Tato zvláštní pláž se táhne podél pobřeží a navazuje na další pláže. Pohled na ní je opravdu velice zajímavý, protože lidé jsou tady od hlavy až k patě pomazáni léčivým bahnem a leží na sluníčku.

Oblast je skvělá k hraní plážového volejbalu a fotbalu a je tu i několik restaurací, kde se můžete osvěžit i jiným způsobem, než jen vodou. Na pláži není bohužel žádný stín, takže je v každém případě zapotřebí pamatovat na opalovací prostředky, abyste mohli s klidem prohlásit, že každý den na pláži byl pěkný.

Okolí letoviska Baška na ostrově Krk
Autor: helmsjan

Místo

Baška, ostrov Krk 44° 58' 5.8692" N, 14° 45' 7.2252" E
Zařazení: 

Komentáře

Pláže na ostrově Krk jsou z mých zkušeností nádherné, stejně jako na obrázku. Většinou není přístup do vody skalnatý.
Location