Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Noční život

Chorvatsko a noční život
Autor: Jeremy Vandel

To, že je Chorvatsko známým tipem na skvělou dovolenou, ví určitě každý. Během několika posledních let se noční život ve městech jako je Poreč, Pula, Crikvenica a Novalja, stává skvělým tipem pro více a více mladých lidí z celého světa. Láká je nejen nabídka ubytování mnoha levných hotelů, apartmánů a rekreačních domů, ale také řady barů, nočních klubů a různých aktivit ve volném čase.

Na Istrijském poloostrově je bezpochyby největším párty městem Poreč. Najdete zde tři známé noční kluby, které nabízejí v sezóně mezinárodní a místní DJ`s a pořádají mnoho akcí. Dvě z diskoték, Plava Club a Club International se nacházejí v hotelových areálech Plava Laguna a Zelena Laguna, třetí klub se nachází na kopci ve starém městě Poreč, směrem na Brulo.

Plava Club se nachází v zálivu Plava Laguna a je vzdálen asi 3 kilometry od centra Poreče. V sezóně je klub otevřen od 22 do 04 hodin a kdo chce, může ho odvézt kyvadlový autobus do města nebo do nejbližšího hotelu Zelena Laguna a zpět. Klub se pohybuje v hudebním stylu hip hop, house a techno.

Letovisko Crikvenica v Kvarnerském zálivu, známé svým rušným nábřežím, inspiruje každoročně mnoho mladých turistů z celého světa. V obci jsou dva noční kluby a spousta hospůdek s živou hudbou a dobrými bary.

Nejznámějším párty ostrovem v Chorvatsku je Pag. V Novalje jsou v hlavní sezóně (červenec-srpen) připraveny čtyři noční kluby, které v určité hodiny (happy hours) lákají návštěvníky, protože mají zajímavé ceny za drinky a také skvělé DJ´s. Pláž, na které kluby stojí téměř vedle sebe, nese jméno Zrce a je asi 2,5 km vzdálená od města Novalja.

Dalším tipem v oblasti severní Dalmácii je klub Aurora v Primoštenu. Je to jeden z největších klubů v Chorvatsku a zároveň největší noční klub v Dalmácii. Asi 2 km od centra Primoštenu leží diskotéka, která nabízí pro každého různý hudební styl. Je rozdělena do různých oblastí a je otevřená po celou sezónu od června do konce září.

Místo

Pláž Zrce 44° 33' 28.8864" N, 14° 52' 52.2372" E

Komentáře

Když jsme byli naposled v Cirkvenici, tak tam noční život moc velký nebyl. Ale třeba například v Primoštenu, tam ty úzký uličky byli narvaný k prasknutí.
Location