Jste zde

Domů » Pláže

Medulin - zajímavosti

Chorvatsko - Medulin
Autor: Thomas Hackl

Bývalá zemědělská a rybářská osada Medulin dnes patří k nejvýznamnějším centrům cestovního ruchu v jižní Istrii. Místní pobřeží je písčité a bohatě členité. Obzvlášť atraktivní je medulinské souostroví – skupina deseti malých ostrůvků s útvarem zvaným tombolo (písečný val spojující ostrůvky s pevninou), s hustou vegetací a příznivým klimatem.
V letovisku je vše podřízené cestovnímu ruchu, takže zde najdete také bohaté sportovní možnosti. Mladí lidé mají letovisko rádi zejména kvůli jeho slavným diskotékám. Milovníci živé a taneční hudby se pobaví v různých tančírnách. Město se proslavilo také koncerty vážné hudby, které se konají v letních měsících.

Několik desítek restaurací nabízí mezinárodní kuchyni, tradiční pokrmy z masa, ryb i jídla pro vegetariány. O zábavu se starají každoroční tradiční slavnosti a závody, jako například maškarní ples (v únoru), slavnosti svatého Josefa (ochránce města, v červenci) anebo Cup Sanpjero - tradiční sportovní závod mládeže z pěti obcí, v němž se testuje hbitost a rychlost (červenec a srpen).
Díky pěti fotbalovým hřištím, atletickému stadionu a mírnému klimatu nabízí centrum ideální podmínky pro trénink atletiky a fotbalu. Nabídka sportů je však mnohem širší: tenis, minigolf, kuželky, boccia, plážový volejbal. K nabídce patří také školy potápění, vodního lyžování, surfování, jezdectví, plachtění a půjčovny kol, motorek, skútrů, motorových člunů, kánoí a šlapadel.
Medulin je ideální místo pro rodiny s dětmi.