Jste zde

Domů » Ubytování

Krnica

Istrijské pobřeží pohledem od Krnice
Autor: akuckosister

Krnica nebo také Carnitia, leží ve vnitrozemí u východního pobřeží Istrie, v nadmořské výšce 195 m. Nachází se asi 25 km jihovýchodně od města Pula. Jejím poznávacím znamením je bezpochyby známá zvonice kostela sv. Rok. Obec byla založena uprchlíky z Dalmácie a byla nazvána Sveta Marija Krnička, později Krnica.
Divoká krajina okolo místa je charakteristická skálami a útesy, stejně jako velkolepým výhledem na Kvarnerský záliv a ostrov. Skryté zátoky, nádherný podvodní svět, středozemské rostliny a nezaměnitelná vůně makchií a borových lesů nabízejí ideální podmínky pro "útěk" od městského ruchu a dlouhou odpočinkovou dovolenou.

Místní přístav, Krnički Porat, je domovem pro mnoho rybářských lodí a výchozím bodem místních rybářů. Jejich rodiny se od nepaměti živili mořskými plody. Dnes se nabízejí v místních restauracích vždy čerstvé krevety a ryby i pro turisty, které se připravují podle tradičních receptů. Přístav je také výchozím bodem pro potápěče. Pro turisty, kteří hledají klid a ticho jsou skvělé dlouhé procházky v nedotčené okolní přírodě.
Krnica je ideální cíl pro každého, kdo potřebuje v první řadě klid, krásnou přírodu a smíří se s tím, že na pláž bude muset zajet autem. Ve 3 km vzdálené zátoce Vinjole byly vybudovány apartmány Duga Uvala a stejnojmenná známá osada s kvalitní a pestrou nabídkou pro turisty.

Chorvatsko, okolí obce Krnica
Autor: Sobrecroacia
Zařazení: