Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Croatia, Cavtat

Dalmatský hotel Croatia u moře

Poloha

5-hvězdičkový hotel Croatia byl postaven v 70. letech a před několika lety byl kompletně zrekonstruován. Dnes bezesporu patří k "tradičním adresám" Dalmácie v Chorvatsku.

Moderní a rozlehlý komplex je posazen v jedinečné panoramatické poloze na kopci, pokrytém bujnou středomořskou vegetací poloostrova Sustjepan. Po pravé straně se rozkládá zátoka Cavtat, po levé straně neobydlené Cavtat ostrovy a Jaderské moře. Z některých hotelových teras si dokonce můžete vychutnat panoramatický výhled na město Dubrovník.

Po schodech a přes zahradu se dostanete ke 150 metrů vzdálené skalnaté a koupací plošině (k dispozici je nudistický úsek). Centrum města Cavtat je vzdálené asi 500 metrů, kde místní promenáda láká k procházkám kolem obchodů a kaváren. Pravidelné autobusové a lodní spojení funguje několikrát denně do Dubrovníku (asi 20 km daleko).

Zařízení

Komfortní hotel nabízí k ubytování celkem 487 pokojů na 11 patrech, dále k jeho zařízení patří vstupní hala s recepcí (trezor k pronajmutí), výtah, internetový koutek (v ceně), restaurace, á-la-carte restaurace, Steakhouse, aperitiv bar s terasou, kadeřnictví a obchod se suvenýry. Hoteloví hosté mají parkování k dispozici zdarma.

V udržovaném a krásně upraveném venkovní areálu se nachází velký bazén s mořskou vodou (v provozu od května do poloviny října), oddělený dětský bazén, dětské hřiště, sluneční terasa a pool bar. Lehátka a slunečníky jsou u bazénu i na pláži k zapůjčení zdarma. Ručníky jsou také v ceně, s výjimkou skalnatého nudistického úseku. Na pláži se také nachází gril-restaurant.

Sport a zábava

V ceně ubytování je zahrnut krytý vyhřívaný bazén (se slanou vodou), sauny a posilovna, stolní tenis a plážový volejbal. V červenci a srpnu hotel během dne pořádá lehký sportovní a zábavní program. Jednou týdně se koná tématický večer s chorvatskými specialitami. Pro nejmenší hosty je k dispozici mini club (4 - 12 let).

Za poplatek jsou tenisové kurty, procedury ve wellness centru, jako například různé masáže a aromaterapie nebo salón krásy. V hlavní sezóně je na pláži zpoplatněn windsurfing, kánoe, veslování a motorové sporty od místních provozovatelů.

Ubytování

Komfortní a prostorné dvoulůžkové pokoje (cca 24 m²) jsou vybavené telefonem, TV se satelitním příjmem, trezorem, minibarem, internetovým připojením, klimatizací / topením, vysoušečem vlasů, župany, pantoflemi, koupelnou, WC a balkónem. Z pokoje budete mít výhled na park nebo na moře.

Pokoj typu Superior mají stejné vybavení jako dvoulůžkové pokoje, ale jsou prostornější (cca 26 m²) a mají všechny balkón s výhledem na moře.

Stravování

Snídaně, polopenze nebo polopenze plus - snídaně a večeře formou bufetu.

(údaje jsou z roku 2014)

Dalmatský hotel Croatia s bazénem
Dalmatský hotel Croatia s posezením
Dalmatský hotel Croatia s vnitřním bazénem
Dalmatský hotel Croatia - ubytování

Místo

Hotel Croatia, Cavtat 42° 34' 43.6188" N, 18° 12' 49.2084" E
Location